Friday, March 18, 2011

40. Ceaser Salad

Posted by Saya Nak Slim at 2:45 PM 0 comments


Ingredients:

Crouton
Cucumber
Butterhead Salad
Coral Salad
Cameron Lettuce
Sweet Corn
Yellow Onion
Sossage
2 tbsp of olive oil
Caeser dressing
Salt

Cut crouton, cucumber, onion, sossage and salads into small pieces. Then mix with olive oil, salt & dressing. Ready to eat! Easy right?? =)

Wednesday, March 16, 2011

39. I'm back!!

Posted by Saya Nak Slim at 11:52 AM 0 comments
Halo halo halooooo...

Hey, I'm Back!! hehehehe.. So, berat maintain.. Naik turun 1kg. Kejap naik, kejap turun.. Grrrrr... Salah sendiri sebab dah malas nak workout.. =(  But at least berat tak naik gila2 ok.. So dalam tempoh masa yang agak panjang ni, aku dapat belajar something. Apa-apa pun yang kita buat, pengambilan makanan yang betul dengan kuantiti yang tepat boleh mengekalkan berat badan. Itu memang terbukti. Sebab aku tak workout.. Sangat lama tak workout. Entah2 stamina pun dah down. Tapi pengambilan makanan yang berkhasiat dengan kuantiti yang betul, boleh maintain berat aku. Tak macam dulu, hilang 15 kilo, pastu naik balik 20 kilo. haa, amik kau!! Sebabnyer? Aku melantok yang bukan2.. Supermodel pun bole jadik gajah kalau makan tak ikut serving yang betol. kan3??  =P

So... ada lagi dalam masa 2 bulan setengah. Entah bole capai ke idak target aku tu.. Caitt!! Dulu bukan main lagi bersemangat ko yer NiNi.. Laa ni macam2 pulak alasan ko! Damn!! =.='    Apa2 pun, aku nak try gaya Cik XXX la... boleh hilang 19 kilo in one month! Wah! Sangat menakjubkan.. huhu.. 2 bulan dah boleh hilang almost 40 kilo la kalau cmtu.. hehe.. =P  Buat ikut kemampuan. Jangan seksa diri sendiri.. Yang penting NAWAITU mesti betul.. Hmm... Perkembangan terkini akan di post kan kemudian ye kawan2.. Selamat Men'DIET'kan diri k.... 


Tata...
 

Curve Is Made Not Born Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez