Thursday, January 20, 2011

38. Just A LittLe BiT InFo @boUt My IdEaL WeiGhT

Posted by Saya Nak Slim at 9:51 PM 0 comments
Tengah tercari2 info pasal ideal weight, aku terjumpa la satu blog ni.. Tuan Tanah, saya mintak copy paste table tu ekk..? Ya Ampun sebab dah tempek baru nak mintak izin.. =P... Tuan tanah jangan marah tau, sebab sharing is caring right..?? hikhik.. =D


So, ni la table yang aku maksudkan tu.. 


Tadaaaa....





So, ketinggian aku lebih kurang 163 cm.. kadang bila ukur, jadi 164cm.. hmm.. Takpe la, aku consider tinggi aku 163 cm k... hehehe.. pendek nyer i...!! =P  So kalau tengok kat table atas nun, ideal weight aku ialah 50-64kg..  Yeke 64kg?? Macam berat sangat je.. >_<   Tapi kalau betul la ideal weight utk org yang berketinggian 163 cm = 64 kg, maknanyer aku hanya perlu turunkan 24 kg jelah.. hehe.. Lebih kurang jelah dengan ticker kat atas blog aku tu kot.. =D


Tapi, masalah akan muncul bila aku amik 50kg tu sebagai kayu pengukur.. (erk, skema tul ayat kan??) So, i need to shred off almost 38 kg of fats!! OMG!! *pengsan jap mcm dalam iklan celcom tu*  Boleh hilang semangat nak kurus dengan serta merta bila tengok angka 38 kg tu.. huhuhu.. *pengsan lagi sekali*.. hehehe..   di manakah kekuatan ku? oooowwwhhhh~~... takpelah, target asal nak cecah berat 60 kg JER...So stick jelah dengan target asal kan.. =.='  Amboiii... macam makan kacang je kan sebut JER tu.. Tau tak azab betol nak buang lomak2 yang hado ni haa..??  hehehe.. tulah, sape suh gemok.. kan dah susah.. =P


9.4 kg dah hilang.. Almost 10 kg la kan.. So tinggal lagi 28 kg.. Takmo target banyak2.. cukup la 4-5 kg sebulan.. Eh tak bole la.. kena target 6-7 kg sebulan.. Baru leh dapat weight 60 kg before 1st June nanti.. =( Seksanyer la haiiii... =(  Nangis pun tak guna.. nak tau sebab aper? Sebab SALAH SENDIRI kan?? huhuu.. Padan muka diri sendiri.. huhuhuhuhu... Takpelah, after this insyaAllah akan mendisiplinkan diri sendiri.. Yeay!!


So, I'll announce later bout my new routine on this coming monday k...
Stay tune... (mcm banyak sgt la pengikut ko kan nini..?? huhu)

Wednesday, January 19, 2011

37. New Resolution

Posted by Saya Nak Slim at 12:02 PM 0 comments
Holaaa...

Disebabkan kecuaian diri sendiri, aku dah pun meng'kick out' diri sendiri dari Say No To Nasi Contest.. What to do.. Terlajak Perahu Boleh Berundur, Terlajak Makan..? Takkan nak muntahkan balik kan? hehehe.. So... resolution daripada berat yang agak maintain gitu je sejak beberapa minggu yang lalu, maka nya... (awat ayat skema je nih???) aku telah pun merancang satu lagi agenda untuk diri sendiri.. Kalau tengok kat atas tu, ticker tu tunjuk tinggal 132 hari je LAGI sebelum sampai ke deadline...Meaning that, tinggal 4 bulan lebih je lagi.. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa...!! Mampu ke I nak shred off lemak yang ada ni??? *sob sob sob*


Mesti ramai yang tertanya2, deadline tuk ape tuh..? Ape dia?? Kawen?!!? Nooooo... Of Coz not! I belom ready nak kawen lagi you! huhu.. Actually tu deadline utk segala macam hal.. Yang pastinyer bulan May nanti, aku mesti tunjuk perubahan yang drastik pada mereka-mereka....  =( Tak lama je lagi.. Arggghhhhh... Tension!!


Aku cadang nak wat Fat Burning Project (FBP) lagi sekali.. Hmmm.. So FBP ni akan dijalankan insyaAllah minggu depan.. Hmm.. Isnin maybe.. So, Isnin tu akan jadi Day 1 Week 1 la kan.. Huhuhu.. Kuatkanlah semangat aku.. >_<


Next week I'll update k... hmmm..
Doakan semangat aku masih ada sampai ke minggu depan.. & sampai la target aku tercapai..
Amin..
=)

Sunday, January 16, 2011

36. Out from SNTN

Posted by Saya Nak Slim at 6:38 PM 0 comments


Salam... 

Dengan segala dukacitanya dimaklumkan, aku telah melanggar pantang tengahari tadi.. Aku telah meNGAP nasi 2 sudu makan.. huhuhuhu... So secara otomatik telah terkeluar dari Say No To Nasi Contest.. Lagi 2 minggu je kan.. Sayangnyer.. Oh tidak! Sangat kesal dengan diri sendiri.. =(  


Takpelah, aku doakan All The Best to All Contestant ye.. Bagi bakal pemenang, aku doakan tahniah awal2.. hehe.. Walau cmner pun, aku still lagi in Diet Process.. belum give up lagi.. akan merancang balik strategi lain.. =D


To Cik Penganjur, Nini dah terkeluaq dari SNTN yer.. Harap maklum.. =(

Friday, January 14, 2011

35. Takder yang berubah..

Posted by Saya Nak Slim at 4:02 PM 0 comments
Hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~~~...


Mana la pegi nyer semangat aku 2 bulan lepas? Nape rasa macam tak kisah je bila tengok angka tu maintain gitu je kat penimbang tu? Dulu2, kalau tak turun, memang menyumpah2 aku kat penimbang tu.. Sekarang ni rasa macam.."oklah kot berat maintain +/- 1 kg"... Mana pergi nyer semangat aku???? Mana??? Arggghhhhhhh~~!!  Nasi op coz aku tak makan.. Karbohidrat pun tak selalu.. tapi exercise tu yang takder.. =(


Cuma...... skrg ni aku perasan yang badan aku mudah letih.. & disebabkan keletihan tu la aku duk tonggak nescafe hari2... mana bole kan?.. Caffein tuuu.. Nak start balik exercise JM tu ntah bila.. Argghhhhh!! Nak 1000 daya kan?? Huhuhu.. tulah, cakap je bole la.. Nak buat yang payah.. Skrg ni maintain turun 1 kilo, naik 1 kilo.. Tension I......!! Tapi tak la setension macam orang kat bawah ni.. Tu dah kes parah dah tu..Siap pegang2 pale lagik!! hahaha..






Hmmmm.. tengah2 surfing tadi, terjumpa lak gambo ni...



Aku rase la kan.. kalau la ada jual cermin macam ni, kompom rakyat2 malaysia ni takmau slim down.. Yelah, tgk dalam cermin nampak lawo jer.. Padahal hakikatnyer, Ya Rabbi!! hahahaha.. =P


Tuesday, January 4, 2011

34. Sangat SorYyyyy!!

Posted by Saya Nak Slim at 1:01 AM 0 comments
Sorryyyyy sgt2 to cik penganjur SNTN & semua member SNTN.. Memang takdok masa nak update blog.. huhuhu.. Berat for last week memang tak ditimbang.. For this week ada timbang.. maintain 88.4kg.. Gambar tak dpt nak upload sebab masa timbang kat shopping complex tak amik gambo.. huhuhu.. Sorry lagi skali naa..


p/s: Akan cuba komited dgn usaha bersama SNTN lepas ni.. 

note: Sorry again!!
 

Curve Is Made Not Born Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez